Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Δελτία ειδήσεων

Μονότονα και χωρίς νόημα έχουν καταντήσει τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών. Χρώματος γκρι, με ένα ή δύο κεντρικά θέματα, τα οποία αναλύονται εις βάθος από δημοσιογράφους-σχολιαστές οι οποίοι προσπαθούν να αποδείξουν στον εργοδότη τους ότι ακολουθούν την γραμμή του. Απέναντι ή δίπλα στην εκάστοτε κυβέρνηση βλέποντας μονόπλευρα ένα ή δύο κεντρικά θέματα της επικαιρότητας.
Σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν, δεν αναφέρονται ούτε καν σαν υποσημείωση κατά την διάρκεια των "ειδήσεων". Γεγονότα που κάποιοι δεν θέλουν να γίνονται ευρέως γνωστά... και για αυτό φροντίζουν να τα σκεπάζουν κάτω από το χαλί επιμελώς. Εξαίρεση, στο μονοπάτι της μονόπλευρης ενημέρωσης, δελτίο κουτσομπολίστικο που απευθύνεται σε ανθρώπους, που ζουν στον πλασματικό κόσμο του "ωχ-αδελφισμού" που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα και για κανέναν. Βολεύονται στον καναπέ τους, δεν έχουν άποψη και γνώμη και "εκτελούν εντολές" αυτών που τους πιπιλίζουν καθημερινά το μυαλό τους.
Ευτυχώς σήμερα, η πολύπλευρη ενημέρωση από πηγές όπως οι εφημερίδες, το ραδιόφωνο και φυσικά το μόνο ελεύθερο και μη ελεγχόμενο μέσο ενημέρωσης το διαδύκτιο, κυριαρχούν.
Ο καθένας από εμάς έχει την δυνατότητα να επιλέγει το τρόπο που θα ενημερωθεί, θα ακούσει όλες τις πλευρές και θα κρίνει πως έχουν τα γεγονότα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σχετική έρευνα έχει βγει πρόσφατα για τα κεντρικά δελτία ειδήσεων και την μονοθεματικότητά τους από τη εταιρεία matrix media. έχει πράγματι ενδιαφέρον και είναι έτσι όπως τα λες...

Most popular posts (all time)