Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Εκλογές στην Ρωσία

110 εκατομμύρια Ρώσοι εκλέγουν σήμερα τον νέο τους πρόεδρο. Οι πολιτικοί αναλυτές λένε ότι ο εκλεκτός του Putin, Dmitry Medvedev, δικηγόρος γεννημένος στο Leningrad που οφείλει την πολιτική του σταδιοδρομία στον απερχόμενο πρόεδρο, θα αγγίξει το 70% των ψήφων.

Οι βασικοί λόγοι που ο λαός της Ρωσίας επανεκλέγει και ουσιαστικά στηρίζει την πολιτική του Putin είναι τέσσερις. Καταρχήν έδωσε πολιτική σταθερότητα στην Ρωσία που τόσα χρόνια ταλαντιζόταν από αριστερά καθεστώτα, Γκορμπατσόφ και Γέλτσιν φέρανε μία υπερδύναμη από την κορυφή του κόσμου στον πάτο της θάλασσας. Δεύτερος λόγος και φυσιολογική εξέλιξη της πολιτικής σταθερότητας η ανάδειξη της και πάλι σε χώρα που έχει λόγο και άποψη στις διεθνείς εξελίξεις. Οι πολιτικές παρεμβάσεις του προέδρου Putin σε σημαντικά θέματα της παγκόσμιας κοινωνίας, δώσανε στην Ρωσία την δύναμη να επηρεάζει τα γεγονότα. Τρίτος λόγος η ειρήνη στην σχέση της Ρωσίας με την Chechnya και τέταρτος και ίσως σημαντικότερος λόγος για να ψηφίσει ένας λαός τον εκλεκτό του σημερινού προέδρου η ταχύτατα αναπτυσσόμενη Ρώσικη οικονομία και η αύξηση της αγοραστικής δύναμης του μέσου Ρώσου πολίτη. Ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ρωσία υπερβαίνει το 7% και η μέση ετήσια αύξηση των μισθών αγγίζει διψήφιο νούμερο.
Έχει όμως και αρνητικά στοιχεία της πολιτικής του Putin όπως ο έλεγχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κατά συνέπεια η μονόπλευρη παρουσίαση των εξελίξεων από αυτά. Το ουσιαστικό "χάρισμα" των μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων σε λίγους εκλεκτούς του.
Όμως η ρωσικό λαός φαίνεται να βάζει στην ζυγαριά όλα τα παραπάνω και έχοντας και την εμπειρία από το πρόσφατο παρελθόν, στηρίζει και επανεκλέγει ουσιαστικά των πρόεδρο Putin. Η ιστορία γράφεται και εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλοι.

1 σχόλιο:

andreas athanasopoulos είπε...

ΚΟΙΤΑ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΡΩΣΙΔΕΣ....ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΣΑ ΟΙ ΡΩΣΙΔΕΕΕΕΣ!!!!

Most popular posts (all time)