Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Η στρατιωτική χούντα στην Μιανμαρ

Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί στην Myanmar από το πέρασμα του τροπικού τυφώνα Ναργκις.
Φυσικά φαινόμενα που σαρώνουν ολόκληρες περιοχές αφήνουν πίσω τους άστεγους, χωρίς φαγητό, νερό να έχουν αφεθεί στην τύχη τους από το στρατιωτικό καθεστώς που ελέγχει την χώρα. Στις πλημμυρισμένες περιοχές, τα νερά υποχωρούν και αποκαλύπτονται πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης. Με τις επιδημίες να απειλούν τους εναπομείναντες ζωντανούς - νεκρούς, τα σύνορα της χώρα είναι ουσιαστικά κλειστά καθυστερώντας την διεθνή βοήθεια να φτάσει και να συνδράμει για την επόμενη μέρα της καταστροφής.
Όσο περνάει ο χρόνος, το δράμα θα μεγαλώνει. Οι συνέπειες του χουντικού καθεστώτος θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερες όσο δεν φτάνει στη χώρα η διεθνείς βοήθεια.
Οι στρατηγοί που ελέγχουν την χώρα κατηγορούνται από την Ινδία ότι ενώ γνώριζαν 48 ώρες νωρίτερα για την καταστροφή που επρόκειτο να έρθει δεν ενημέρωσαν τον λαό ώστε να προστατευθεί. Ταυτόχρονα το βασικό μέλημα τους είναι να αποκρύψουν την πραγματική εικόνα της κατάστασης και τις ανικανότητας τους να βοηθήσουν τον λαό. Δημοσιογράφος του BBC που είναι στην "μαύρη λίστα" του στρατιωτικού καθεστώτος και προσπάθησε να εισέλθει στην χώρα εμποδίστηκε από τον στρατό, φθάνοντας στο αεροδρόμιο της Γιανγκον και απελάθηκε πίσω στην Ταϊλάνδη.
Δυστυχώς στρατιωτικά καθεστώτα ελέγχουν πολλές χώρες στον κόσμο τιμωρώντας τον λαό που θέλει να ζει ελεύθερος. Ελπίζω μόνο στην συγκεκριμένη περίπτωση να καταλάβουν πιο είναι το συμφέρον της χώρας και σε αρωγή με την διεθνή βοήθεια να μειώσουν τις συνέπειες ενός ακόμα καταστροφικού φυσικού φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most popular posts (all time)