Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Να οπλιστούν με γνώσεις!

Η τυφλή δικαιοσύνη όπλισε για μια ακόμα φορά το χέρι ενός δολοφόνου, μειώνοντας την ποινή ενός "Κρητικού", και το Κρητικός μέσα σε εισαγωγικά γιατί μόνο Κρητικός δεν είναι. Ο συγκεκριμένος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια για την δολοφονία του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γωνιών Πεδιάδος στο Ηράκλειο πριν από 12 χρόνια, όμως τελικά καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης και αφού εξέτισε τα 2/3 τις ποινής του αφέθηκε ελεύθερος για να εκτελέσει έναν ακόμα άνθρωπο. Δολοφόνησε ένα νεαρό 21 χρονών φοιτητή Αρχαιολογίας από τα Χανιά για ασήμαντη αφορμή. Ο νεαρός έκανε το μεγαλύτερο λάθος που μπορούσε να κάνει, έριξε το σουβλάκι που έτρωγε ο δολοφόνος ακουμπώντας τον καταλάθος στο χέρι, ένα λάθος που πλήρωσε με την ίδια του την ζωή. Μία μαχαιριά στην καρδιά ήτανε αρκετή για να τιμωρηθεί για το έγκλημα που έκανε.
Το χέρι που ανέλαβε να τιμωρήσει για την αποτρόπαια αυτή πράξη τον νεαρό που έριξε το σουβλάκι, συνεχίζει να υπάρχει και αντί να κοπεί στην ρίζα από την πολιτεία θα μεγαλώνει σαν Λερναία Ύδρα. Δραστικά μέτρα χρειάζονται τώρα από την πλευρά πολιτείας πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα από την έλλειψη παιδείας των ανθρώπων που μεγάλωσαν στην ορεινή Κρήτη περιτριγυρισμένοι από όπλα και ναρκωτικά.
Σχολεία θα πρέπει να υπάρχουν και στο ποιο ορεινό μέρος της Κρήτης, δάσκαλοι που θα οπλίσουν με γνώσεις τα μυαλά των παιδιών που γεννήθηκαν μέσα σε στάνες και το μόνο που μαθαίνουν στα πρώτα χρόνια της ζωής του είναι πως να αρμέγουν πρόβατα, πως να πυροβολούν και πως να φυτεύουν χασίς. Η δια βίου εκπαίδευση θα πρέπει να γίνει καθημερινότητα στην ζωή όλων μας γιατί όπως αποδεικνύεται στην πράξη, η έλλειψη γνώσης και δυνατότητα κρίσης είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στην σημερινή κοινωνία που οδηγείται από το κακό στο χειρότερο. Ας μην αδιαφορούμε πια για το τι γίνεται δίπλα μας. Το κακό έχει φτάσει πλέον πολύ κοντά μας και πρέπει να αντιληφθούμε ότι κάποια στιγμή θα είμαστε και εμείς θύματα του.

1 σχόλιο:

ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ= COMfORTER είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Most popular posts (all time)