Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλλου.

Το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, άμεσα, αφορά μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού όμως δείχνει ότι ο κόσμος εξελίσσεται, αλλάζει γίνεται πιο ανοικτός και εμείς σαν κοινωνία αλλά και σαν κράτος ακολουθούμε το πνεύμα της εποχής και δεν μένουμε στάσιμοι με αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Σε κάποιες περιπτώσεις, που πιθανόν θα υπάρχει παρορμητική απόφαση (δεν αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιπτώσεις εγχείρησης), η πολιτεία θα πρέπει θεσμικά να θωρακίσει την πράξη αυτή και να δίνει στον ενδιαφερόμενο την δυνατότητα να διορθώσει με μία νέα αλλαγή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (ίσως  5-6 μηνών) την απόφαση του.

Για την διαδικασία μέσω της θετικής γνωμάτευσης ιατρικού συμβουλίου, την απόφαση του δικαστηρίου καθώς και για τα όρια ηλικίας,  αρμόδιοι είναι οι ειδικοί επιστήμονες που  έπρεπε όλοι να τους ακούσουμε, ακόμα και με debate στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο πριν κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο.

Η μεγάλη πολυπλοκότητα της Διαταραχής ταυτότητας/Δυσφορίας φύλου κάνει την γνώμη των ειδικών περισσότερο από αναγκαία.


Οι βιαστικές αποφάσεις της κυβέρνησης και οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής δεν αναιρούν ότι το νομοσχέδιο είναι άκρως προοδευτικό και προς την σωστή κατεύθυνση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most popular posts (all time)