Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Novartis

Τεράστιο κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία, αποτελεί η φαρμακευτική δαπάνη. Επί των κυβερνήσεων του Καραμανλή του νεώτερου, γνωστού και ως βούδα της Ραφήνας η δαπάνη αυτή υπερδιπλασιάστηκε όπως φυσικά και το συνολικό κόστος λειτουργίας του κράτους οδηγώντας την χώρα στο να ξοδεύει πολλαπλάσια ποσά από όσα έσοδα είχε. Αμέσως μετά ήρθε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου όπου αναγκάστηκε να προσφύγει στο ΔΝΤ ώστε η χώρα να μην χρεοκοπήσει και ταυτόχρονα αναγκάστηκε να κάνει την πιο απότομη δημοσιονομική προσαρμογή και να περιορίσει το έλλειμμα κατά 6% όταν το είχε παραλάβει στο 15.6% του ΑΕΠ. Ταυτόχρονα ενίσχυσε την διαφάνεια στην Δημόσια διοίκηση εγκαθιδρύοντας συστήματα όπως της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της Διαύγεια θωρακίζοντας και προστατεύοντας την περιουσία του κράτους. Αυτή η κυβέρνηση δέχτηκε έναν απίστευτο πόλεμο από τα συμφέροντα που μέχρι εκείνη την στιγμή λυμαίνονταν την περιουσία των Ελλήνων με αποτέλεσμα μην έχοντας άλλη επιλογή να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε κυβέρνηση ευρείας αποδοχής όπως ονομάστηκε.
Από εκεί και πέρα το πώς φτάσαμε στην σημερινή κυβέρνηση είναι γνωστό.

Δυστυχώς ο Τσίπρας και η παρέα του επένδυσαν στο μίσος πολέμησαν το κάθε τι διαφορετικό και οδήγησαν τους θεσμούς και την Δημοκρατία  σε πλήρη ευτελισμό. Δεν αποδέχονται τον διαχωρισμό των εξουσιών που ορίζει το Σύνταγμα, παραβιάζοντας το κατάφωρα. Έστησαν μία ολόκληρη σκευωρία θυμίζοντας άλλες εποχές για να ρίξουν λάσπη στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Φίλα προσκείμενη σε αυτούς εφημερίδα δημοσίευσε καταθέσεις ανώνυμων μαρτύρων για την υπόθεση πριν ακόμα αυτοί καταθέσουν στην εισαγγελία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισκέφτηκε την εισαγγελία λίγο πριν σταλεί ο φάκελος στη βουλή. Υπουργός της κυβέρνησης ο οποίος κάποτε κρατούσε διπλά βιβλία στο δήμο που διοικούσε, δηλώνει δημόσια ότι ξέρει ποιοι είναι οι μάρτυρες οι οποίοι προστατεύονται από την δικαιοσύνη. Κατηγορείται ακόμα και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός των 40 ημερών και ανώτατος δικαστής ότι παρέλαβε βαλίτσα με χρήματα. Και ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία φαρμακευτική εταιρεία η οποία μέχρι το 2014 δήλωνε ζημιές ενώ μετά που εκλέχτηκε η σημερινή κυβέρνηση άρχισε να δηλώνει κέρδη τα οποία προήλθαν από την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης του κράτους. Ας διερευνήσει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη τι έχει πραγματικά συμβεί στην υπόθεση αυτή.

Όλα αυτά γίνονται για να καλύψουν την προσπάθεια πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, να εξευτελίσουν με ποταπά μέσα τους αντιπάλους τους και να αλλάξουν την επικαιρότητα μετά το συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων που ανεξάρτητα από το πόσο κόσμο κατέβασε στο Σύνταγμα έστειλε ένα μήνυμα που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και  τελικά να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές μέσα κλίμα πόλωσης και σκανδαλολογίας. 

Μιλάμε για την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και καλά θα κάνουν όσοι έχουν κατηγορηθεί άδικα να το φτάσουν μέχρι το τέλος, όσα χρόνια και αν περάσουν και αν πραγματικά αποδειχτεί σκευωρία να πάνε στη φυλακή όσοι την κατασκεύασαν . #Φύγετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most popular posts (all time)