Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2008

Αλέξης Τσίπρας

Παρακολουθώντας το γενικότερο πολιτικό σκηνικό, επιτέλους διαπιστώνω ότι ένας νέος άνθρωπος έρχεται στην ηγεσία ενός κόμματος και μάλιστα αριστερού, του "Συνασπισμού της Αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας".

Διαβάζοντας το βιογραφικό του Τσίπρα διαπιστώνω ότι αν και νέος στην ηλικία έχει ιδέες και προτάσεις. Η μέλετη του για τις «Εναλλακτικές παρεμβάσεις στις περιοχές εκβολής του Κηφισού και του Ιλισού με γνώμονα την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και την αντιπλημμυρική προστασία» μόνο σαν τίτλός και χωρίς να την έχω διαβάσει δείχνει έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την ποιότητα ζωής του συνανθρώπου του.

Ακούγοντας την διαδικτυακή συνέντευξη του Τσίπρα στα blogs και παρακολουθώντας την πορεία του ως τώρα διαπιστώνω τον ήρεμο πολιτικό του λόγο, χωρίς γενικολογίες αντιπαραθέτοντας ιδέες, προτάσεις και όχι κραυγές.

Έχω βαρεθεί πια να βλέπω τους ίδιους ανθρώπους και τις ίδιες οικογένειες για τόσα πολλά χρόνια στην ηγεσία ενός κόμματος, ό Κωστάκης ο Καραμανλής και ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου "άξιοι" συνεχιστές της οικογενειοκρατίας χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό λόγο, μόνο με σκανδαλολογία.
Η Αλέκα Παπαρήγα συμπληρώνοντας 17 χρόνια στην ηγεσία του ΚΚΕ δείχνει να έχει κουραστεί, χωρίς φρέσκες ιδέες και με επιθέσεις άνευ λόγου και ουσίας στα κόμματα τις αντιπολίτευσης.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ακουλουθεί την πορεία του ανέμου, από Ευρωβουλευτής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονικής και σήμερα βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου, "πρωην" (μιας και υπάρχει το βουλευτικό ασυμβίβαστο) ιδιοκτήτης καναλιού, και ο άνθρωπος που το 1974 εξέδιδε τη φιλοβασιλική εφημερίδα «Το Στέμμα της Δημοκρατίας».

Δεν ξέρω αν θα στηρίξω ενεργά τον Αλέξη Τσίπρα και τον "Συνασπισμό της Αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας", όμως και μόνο που βλέπω κάτι διαφορετικό στην πολιτική σκηνή, θεωρώ ότι είναι ένα θετικό βήμα στην αντίστροφη κατεύθυνση της πολιτικής απαξίωσης που κυριεύει σήμερα την γενικότερη πολιτική σκηνη.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κξκγ

Ανώνυμος είπε...

Το φαινόμενο Τσίπρας έχει μια γενικότερη απήχηση σε όλες τις ηλικίες και είναι καιρός πια όλοι οι δήθεν άξιοι που βρίσκονται καιρό στην εξουσία να συνεργαστούν με νέους ανθρώπους που έχουν νέες

Ανώνυμος είπε...

ιδέες

Manthos είπε...

Είναι πολύ σημαντικό να ξεφύγουμε από γερασμένες ιδέες και κληρονομικές πολιτικές.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
- Για την Ευρώπη,
- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!

Most popular posts (all time)