Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Sponsored by Siemens

Από ότι αποδεικνύεται από τις αποκαλύψεις τις έρευνας κυρίως των Γερμανικών εισαγγελικών αρχών των τελευταίων μηνών (ακόμα και εδώ θέλαμε των Γερμανό μας) , το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι ελεγχόμενο από πολυεθνικές. Πολυεθνικές που καθορίζουν το παιχνίδι και ουσιαστικά διοικούν το ρημάδι το κράτος. Είναι υποκριτικό στην εποχή του marketing να λέμε ότι οι οικονομικές συνεισφορές των μελών των κομμάτων και οι κρατικές επιχορηγήσεις είναι αρκετές για να πραγματοποιήσουν τα κόμματα μία ολοκληρωμένη προεκλογική εκστρατεία και να διατηρηθούν στο πέρασμα της τετραετίας. Σήμερα όλοι μιλούν για κάθαρση στις σκιές πάνω από την πολιτική ζωή του τόπου. Φωνές που τόσα χρόνια αν και ήξεραν δεν ακουγότανε.
Όπως όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες έτσι και τα κόμματα έχουν πλέον σπόνσορες, προτείνω λοιπόν να επισημοποιήσουν την σχέση τους και να εισάγουν στο όνομα και στα διακριτικά τους τα λογότυπα των εταιριών από τις οποίες σπονσάρονται. Πχ το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μετονομαστεί σε SIEMENS ΠΑΣΟΚ στα πρότυπα της SKODA ΞΑΝΘΗΣ. Όσο για την Ν.Δ. είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχει βρει ήδη τον δικό της σπόνσορα, και προετοιμάζεται ώστε να μπορέσει να αντικαταστήσει στο λογότυπο της τον πυρσό με το σήμα της εταιρείας της επιλογής της.
Έτσι πλέον δεν θα ψηφίζουμε με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις, αν και ποτέ δεν ψηφίσαμε με αυτές παρά με βάση το τι ψήφιζαν οι γονείς μας ή τι υποχρέωση έχουμε στον βουλευτή της περιοχής, αλλά με βάση τα δώρα που θα δίνουν για την ψήφο μας. Το πρόγραμμα των κομμάτων που μοιράζετε κατά την διάρκεια τις προεκλογικής περιόδου θα συνοδεύεται από δώρα των εταιρειών που σπονσάρουν τα κόμματα. Από μουσικά CD μέχρι και κινητά μέσα από τα οποία θα προβάλλονται μηνύματα για το τι δεν έκανε το αντίπαλο κόμμα και όχι φυσικά με προτάσεις για το αύριο. Με βάση λοιπόν το δώρο που θα παίρνουμε θα μπορούμε να αποφασίζουμε για το κόμμα ή μάλλον για την πολυεθνική που θα μας κυβερνά τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Είμαι σίγουρος ότι ακόμα και όταν καταλαγιάσει το θέμα της Siemens, και σαν να μην πέρασε μια μέρα, θα συνεχίζουμε να ψηφίζουμε και να εκλέγουμε για να μας κυβερνούν αυτούς που μας αξίζουν.


Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Τηλεοπτικοί μαϊντανοί και ποδόσφαιρο

Η Εθνική Ελλάδος δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2008 που διεξάγεται αυτές τις μέρες στα γήπεδα της Αυστρίας και Ελβετίας. Όμως το γεγονός που αξίζει σχολιασμό δεν είναι αυτές καθαυτές οι εμφανίσεις της Εθνικής μας ομάδας ούτε το γεγονός της μη πρόκρισης από το όμιλο. Αυτό που πραγματικά με έχει κάνει να θέλω να φωνάξω "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ" είναι οι τηλεοπτικοί μαϊντανοί που εμφανίστηκαν από το πουθενά και έβγαλαν από μέσα τους τον "ειδικό σε ποδοσφαιρικά θέματα" που έκρυβαν στα ενδότερα της ψυχής τους.
Μοντέλα, τραγουδιστές, πολιτικοί και δημοσιογράφοι γίνανε όλοι προπονητές και διεκδικούν την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή τώρα που όλοι προσπαθούν να πριονίσουν την καρέκλα του. Αποφάσισαν για τους ποδοσφαιριστές που θα καλούσαν στην Εθνική, για το σχήμα και την ενδεκάδα που θα κατέβασαν αυτοί και θα κέρδιζαν τα δύο παιχνίδια με Σουηδία και Ρωσία.
Μετά το Euro του 2004 και την κατάκτηση του κυπέλλου από μία ομάδα που κανείς δεν υπολόγιζε πως θα καταφέρει, ασχολήθηκαν όλοι με το ποδόσφαιρο και αυτό ήτανε το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Όττο Ρεχάγκελ. Απίστευτες ατάκες ακούστηκαν στα πρωινάδικα των καναλιών και όλοι πέρασαν από τα παράθυρα των κεντρικών δελτίων για να πουν την άποψη και την γνώμη τους για την Εθνική ομάδα μας.
Μπορεί ο αποκλεισμός της Εθνικής να μας άφησε μία πικρή γεύση όμως πραγματικά τα χείλια μας χαμογέλασαν ακούγοντας της επόμενη μέρα τους τηλεοπτικούς μαϊντανούς να έχουν άποψη για το ποδόσφαιρο.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και δεν έχει σημασία η νίκη ή ήττα αλλά η συμμετοχή και εμείς ήμασταν εκεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά και πήραμε μέρος σε αυτή την γιορτή. Η χώρα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από μιά ήττα και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε για χάρη της στρογγυλής θεάς.

Most popular posts (all time)