Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Sponsored by Siemens

Από ότι αποδεικνύεται από τις αποκαλύψεις τις έρευνας κυρίως των Γερμανικών εισαγγελικών αρχών των τελευταίων μηνών (ακόμα και εδώ θέλαμε των Γερμανό μας) , το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι ελεγχόμενο από πολυεθνικές. Πολυεθνικές που καθορίζουν το παιχνίδι και ουσιαστικά διοικούν το ρημάδι το κράτος. Είναι υποκριτικό στην εποχή του marketing να λέμε ότι οι οικονομικές συνεισφορές των μελών των κομμάτων και οι κρατικές επιχορηγήσεις είναι αρκετές για να πραγματοποιήσουν τα κόμματα μία ολοκληρωμένη προεκλογική εκστρατεία και να διατηρηθούν στο πέρασμα της τετραετίας. Σήμερα όλοι μιλούν για κάθαρση στις σκιές πάνω από την πολιτική ζωή του τόπου. Φωνές που τόσα χρόνια αν και ήξεραν δεν ακουγότανε.
Όπως όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες έτσι και τα κόμματα έχουν πλέον σπόνσορες, προτείνω λοιπόν να επισημοποιήσουν την σχέση τους και να εισάγουν στο όνομα και στα διακριτικά τους τα λογότυπα των εταιριών από τις οποίες σπονσάρονται. Πχ το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μετονομαστεί σε SIEMENS ΠΑΣΟΚ στα πρότυπα της SKODA ΞΑΝΘΗΣ. Όσο για την Ν.Δ. είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχει βρει ήδη τον δικό της σπόνσορα, και προετοιμάζεται ώστε να μπορέσει να αντικαταστήσει στο λογότυπο της τον πυρσό με το σήμα της εταιρείας της επιλογής της.
Έτσι πλέον δεν θα ψηφίζουμε με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις, αν και ποτέ δεν ψηφίσαμε με αυτές παρά με βάση το τι ψήφιζαν οι γονείς μας ή τι υποχρέωση έχουμε στον βουλευτή της περιοχής, αλλά με βάση τα δώρα που θα δίνουν για την ψήφο μας. Το πρόγραμμα των κομμάτων που μοιράζετε κατά την διάρκεια τις προεκλογικής περιόδου θα συνοδεύεται από δώρα των εταιρειών που σπονσάρουν τα κόμματα. Από μουσικά CD μέχρι και κινητά μέσα από τα οποία θα προβάλλονται μηνύματα για το τι δεν έκανε το αντίπαλο κόμμα και όχι φυσικά με προτάσεις για το αύριο. Με βάση λοιπόν το δώρο που θα παίρνουμε θα μπορούμε να αποφασίζουμε για το κόμμα ή μάλλον για την πολυεθνική που θα μας κυβερνά τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Είμαι σίγουρος ότι ακόμα και όταν καταλαγιάσει το θέμα της Siemens, και σαν να μην πέρασε μια μέρα, θα συνεχίζουμε να ψηφίζουμε και να εκλέγουμε για να μας κυβερνούν αυτούς που μας αξίζουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most popular posts (all time)