Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Κρυφή κάμερα

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επισύρει η χρήση της κρυφής κάμερας ή η υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό.
Μία νομοθετική ρύθμιση που θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ασυδοσία όλων αυτών που διαπράτουν πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Πλέον οι δικαστικές αρχές θα έχουν ένα λιγότερο μέσο στην απόδειξη κακουργημάτων που τελέσθηκαν.
Η ρύθμιση αυτή, φωτογραφίκα, προστατεύει σκάνδαλα που έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας. Υποθέσεις που θα έπρεπε να ελέγχονται από την δικαιοσύνη και να οδηγούνται ενώπιων της οι ένοχοι, πλέον προστατεύονται από την εξουσία. Συμφωνώ απόλυτα με την προστασίας της προσωπικής ζωής, όμως διαφωνώ απόλυτα με την συγκάληψη κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεων.
Θα ήτανε πολύ καλύτερη και πολύ ουσιαστικότερη η χρήση αυτού του υλικού αποκλειστικά και μόνο από τις ανακριτικές αρχές για την διερεύνηση υποθέσεων και στις δικαστικές αίθουσες για την καταδίκη ενός σοβαρού κακουργήματος ή για την αθώωση ενός κατηγορουμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most popular posts (all time)