Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Τηλεοπτικοί μαϊντανοί και ποδόσφαιρο

Η Εθνική Ελλάδος δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2008 που διεξάγεται αυτές τις μέρες στα γήπεδα της Αυστρίας και Ελβετίας. Όμως το γεγονός που αξίζει σχολιασμό δεν είναι αυτές καθαυτές οι εμφανίσεις της Εθνικής μας ομάδας ούτε το γεγονός της μη πρόκρισης από το όμιλο. Αυτό που πραγματικά με έχει κάνει να θέλω να φωνάξω "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ" είναι οι τηλεοπτικοί μαϊντανοί που εμφανίστηκαν από το πουθενά και έβγαλαν από μέσα τους τον "ειδικό σε ποδοσφαιρικά θέματα" που έκρυβαν στα ενδότερα της ψυχής τους.
Μοντέλα, τραγουδιστές, πολιτικοί και δημοσιογράφοι γίνανε όλοι προπονητές και διεκδικούν την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή τώρα που όλοι προσπαθούν να πριονίσουν την καρέκλα του. Αποφάσισαν για τους ποδοσφαιριστές που θα καλούσαν στην Εθνική, για το σχήμα και την ενδεκάδα που θα κατέβασαν αυτοί και θα κέρδιζαν τα δύο παιχνίδια με Σουηδία και Ρωσία.
Μετά το Euro του 2004 και την κατάκτηση του κυπέλλου από μία ομάδα που κανείς δεν υπολόγιζε πως θα καταφέρει, ασχολήθηκαν όλοι με το ποδόσφαιρο και αυτό ήτανε το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Όττο Ρεχάγκελ. Απίστευτες ατάκες ακούστηκαν στα πρωινάδικα των καναλιών και όλοι πέρασαν από τα παράθυρα των κεντρικών δελτίων για να πουν την άποψη και την γνώμη τους για την Εθνική ομάδα μας.
Μπορεί ο αποκλεισμός της Εθνικής να μας άφησε μία πικρή γεύση όμως πραγματικά τα χείλια μας χαμογέλασαν ακούγοντας της επόμενη μέρα τους τηλεοπτικούς μαϊντανούς να έχουν άποψη για το ποδόσφαιρο.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και δεν έχει σημασία η νίκη ή ήττα αλλά η συμμετοχή και εμείς ήμασταν εκεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά και πήραμε μέρος σε αυτή την γιορτή. Η χώρα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από μιά ήττα και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε για χάρη της στρογγυλής θεάς.

3 σχόλια:

Poe είπε...

Opos kai na exei prepei na apofeygoyme kathe eidoys ypervolh. kai tin ypervolikh antidrasi sti nikh kai sthn htta, kai oxi mono sto podosfairo alla genika.

Ανώνυμος είπε...

File Mantho,

Sinfono en polis me to post sou, alla den ksero an esi o idios sinfonis me ta legomena sou. Kai eksigo.
Prota apo ola to podosfero ine ena PEXNIDI ite se epipedo ethnikon omadon ite se epipedo silogon. Exo paratirisi lipon oti se epipedo silogon se diakrini enas elafris fanatismos. Den trelenese, alla ta psilopernis otan i omada sou xani kai to antistrofo otan nika. Telika ine to podosfero ena pexnidi kai mono, i otan pezete se epipedo silogon ine kai kati parapano gia sena??? :)

Manthos είπε...

1ον και βασικότερο καλό θα ήτανε αφού με ξέρεις να ξέρω και εγώ ποιος είσαι... αν και μπορώ να φανταστώ...

2ον δεν είπα να μην χαίρεσαι ή να μην στεναχωριέσαι με την νίκη ή την ήττα αντίστοιχα, είπα ότι δεν είναι το σημαντικότερο θέμα για να αναλύεται επί 10 μέρες και ο καθε άσχετος να γίνεται "ειδικός".
Όπως γράφω "η ήττα μας άφησε μία πικρή γεύση" όπως ακριβώς μου αφήνει και μία ήττα του Παναθηναικού. Αλλά από εκεί και πέρα έχω σημαντικότερα προβλήμα για να χάσω τον ύπνο μου το βράδυ.

Πέρα από την όποια πλάκα και τον όποιο χαβαλέ που κάνουμε μεταξύ μας σε μία ήττα ή σε μία νίκη δεν νομίζω ότι σου έχω δείξει κάποια ακραία συμπεριφορά σε θέμα που αφορά το ποδόσφαιρο.

Most popular posts (all time)