Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Συνέντευξη Βαρουφάκη - ΣΚΑΙ.

Παρακολούθησα με προσοχή τη συνέντευξη Βαρουφάκη στον Παπαχελά. Καταρχήν να πω ότι ο Παπαχελάς τον άφησε να μιλήσει χωρίς διακοπές και σχόλια και ο Βαρουφάκης ήταν άριστα προετοιμασμένος και είπε αυτά που ήθελε να πει.

Για μία ακόμα φορά το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Τσίπρας γνώριζε κάθε κίνηση του Βαρουφάκη, είχε πλήρη επίγνωση του προς τα που πήγαινε η χώρα και το νόμισμα και όταν είδε πλέον ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και ότι τα βράχια είναι ακριβώς μπροστά μας  έκανε την μεγάλη κωλοτούμπα για να μην καταλήξει στη φυλακή.  Ήλπιζε ότι στο δημοψήφισμα ο λαός θα επέλεγε το «ΝΑΙ» για να δικαιολογήσει στους συντρόφους του και στους ψηφοφόρους του την όποια ευθύνη από την αλλαγή πορείας. Όπως είχα γράψει και το βράδυ που προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα το δίλημμα που έθεσε ο Τσίπρας ήταν ψεύτικο. Είχε αποφασίσει με τους συνεργάτες του, από πριν, τι θα έκανε την επόμενη μέρα και είχε αποφασίσει να ρίξει την ευθύνη αποκλειστικά στον Βαρουφάκη για την πορεία της διαπραγμάτευσης και για αυτό τον οδήγησε στην έξοδο το βράδυ του δημοψηφίσματος.

Δυστυχώς ο Τσίπρας αποτελεί το χείριστο είδος πολιτικού και ανδρώθηκε μέσα στην πλήρη απαξίωση της πολιτικής, λοιδωρίζοντας και βρίζοντας τους αντιπάλους του. Κατάφερε να κάνει κατάληψη της εξουσίας λέγοντας ένα σωρό ψέματα στους ψηφοφόρους του. Ούτε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης εφάρμοσε, ούτε αριστερές μεταρρυθμίσεις έκανε απογοητεύοντας τους πάντες.  Ο χρόνος που βρίσκεται στην θέση του πρωθυπουργού είναι χαμένος χρόνος για την Ελλάδα.

Τελειώνοντας θα πω ότι θεωρώ ότι καμία ποινική ευθύνη δεν μπορεί να προκύψει για τον Βαρουφάκη. Ο Βαρουφάκης διαπραγματεύτηκε κατ’ εντολή του Τσίπρα. Οι τράπεζες έκλεισαν όταν προκήρυξε το δημοψήφισμα ο Πρωθυπουργός. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να γίνει μία εξεταστική επιτροπή που απλά θα οδηγήσει σε ένα πόρισμα για το τι έγινε εκεί την περίοδο και τίποτα παραπάνω.  Όσοι πιστεύετε ότι μία μέρα θα δείτε τον Βαρουφάκη στην φυλακή πλανάστε πλάνη οικτρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most popular posts (all time)