Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Βlack Friday σήμερα και από το πρωί είδαμε εικόνες με ουρές έξω από μεγάλα καταστήματα και ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το public.gr να έχουν καταρρεύσει. Ζούμε σε εποχές οικονομικής και κοινωνικής κρίσης όμως ταυτόχρονα και σε εποχές Δημοκρατίας. Ο κάθε ένας από εμάς έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του και να επιλέξει αν θέλει να στηθεί σε μία ουρά για αγοράσει το προϊόν που επιθυμεί όσο φθηνότερα μπορεί. Προσωπικά εγώ δεν θα στηνόμουν σε μία τέτοια ουρά, ίσως γιατί κοντεύω τα 40, αλλά αν είχα σκοπό να αγοράσω κάτι και ήξερα ότι τις επόμενες μέρες θα το έβρισκα σε χαμηλότερη τιμή θα περίμενα την Black Friday να το παραγγείλω ηλεκτρονικά.

Από την άλλη τα καταστήματα φυσικά και κάνουν καλά σε τόσο δύσκολες οικονομικά και φορολογικά εποχές, που η επιβίωση τους είναι δύσκολη και φέρνουν στην Ελλάδα την Black Friday. Μακάρι αύριο να κάνουν και “Blue Saturday” αλλά και τα εστιατόρια να κάνουν “καλαμαράκι day” ώστε να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές και από εκεί και πέρα να επιλέξει ο καταναλωτής αν θέλει να συμμετέχει σε αυτό. Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα μαγαζί να συμμετέχει σε όλο αυτό είναι να τηρεί την φορολογική και εργατική νομοθεσία.

Οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας που βγάλανε σχετικές ανακοινώσεις κατά της Black Friday θεωρώ ότι δεν εκπροσωπούν τα μέλη τους αλλά μάλλον μόνο το κόμμα που το προεδρείο εκφράζει.

Καλές αγορές λοιπόν και προσοχή στις παγίδες που κρύβουν όλες αυτές οι προσφορές.

Υ.Γ. Οι εκπτώσεις 20-30% δεν είναι Black Friday… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most popular posts (all time)