Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Οι εκλογές του νέου προοδευτικού φορέα

Έχοντας ήσυχη την συνείδηση μου, αν και δεν είχε περάσει στην δεύτερη Κυριακή ο υποψήφιος που ψήφισα στον πρώτο γύρο, συμμετείχα και στις επαναληπτικές εκλογές για τον αρχηγό του νέο προοδευτικού φορέα.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πήγαν και την δεύτερη Κυριακή και επέλεξαν το κλασσικό. Μπορεί κάποιος όμως να τους κατηγορήσει; Φυσικά και όχι. Αυτοί έκαναν το καθήκον τους. Υπερασπίστηκαν το δικαίωμα που τους έδωσε η επιτροπή Αλιβιζάτου, η οποία έκανε μία εξαιρετική δουλειά και ψήφισαν αυτό που τους πρόσταζε η συνείδηση τους.

Μην ξεχνάτε επίσης ότι αυτή η νέα παράταξη πιθανότατα θα συγκυβερνήσει στο μέλλον αυτόν τον τόπο, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι από μόνο του αρκετό και για να πείσει και τον τελευταίο προοδευτικό πολίτη να σηκωθεί αυτές τις δύο Κυριακές από τον καναπέ του και να κάνει το ελάχιστο που θα του όριζε η συνείδηση του.

Αν πραγματικά θέλουμε κάτι να αλλάξει σε αυτόν τον τόπο θα πρέπει όλοι με τον τρόπο μας, να συμμετέχουμε στα κοινά και το λίγο το λιγότερο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να ψηφίζουμε σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται, επειδή ακόμα και τώρα, εμείς καθορίζουμε το μέλλον.

Συγχαρητήρια στην κα Γεννηματά για την εκλογή της στην ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα. Από δω και μπρος όμως η κα Γεννηματά έχει ένα τεράστιο σκόπελο μπροστά της, θα πρέπει στην πράξη να αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει μόνο ΑΦΜ για να απαλλαγεί από τα χρέη του, αλλά τρόπο σκέψης, λειτουργίας και να ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος που το έφεραν σε μονοψήφια ποσοστά.


Η κα Γεννηματά θα πρέπει να εκμεταλλευτεί (με την καλή έννοια) όλους τους ανθρώπους που ήρθαν δίπλα της στον νέο φορέα και να κάνει την υπέρβαση. Σε διαφορετική περίπτωση και οι τελευταίοι κεντροφιλελεύθεροι πολίτες θα κατευθυνθούν προς τον Μητσοτάκη και θα τον φέρουν πιο κοντά στην αυτοδυναμία. Στο χέρι της είναι να πετύχει. Κυριολεκτικά όμως, εκ’ του αποτελέσματος θα κριθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most popular posts (all time)