Κυριακή 15 Ιουλίου 2007

Δεν μπορώ ή δεν θέλω ;

Αρκετές φορές στην ζωή μας έχουμε πει "δεν μπορώ" όμως είναι αυτό που πραγματικά συμβαίνει ή μήπως απλά δεν θέλουμε να προσπαθήσουμε;

Δεν μπορώ να ζωγραφίσω έλεγα ... δεν καταφέρνω να κάνω μία ίσια γραμμή φώναζα, όμως δεν δοκίμασα ποτέ να κάνω ένα σκίτσο, μα όταν το προσπάθησα τα κατάφερα και ακόμα περισσότερο το έκανα καλύτερο κάθε φορά που ξαναπροσπαθούσα!

Πολλές φορές αυτά για τα οποία είπαμε δεν μπορώ, απαιτούν θυσίες κόπο και χρόνο που δεν διαθέτουμε για να τα πετύχουμε.
Όταν όμως διαθέσουμε τον απαραίτητο χρόνο και προσπαθήσουμε μπορούμε να πετύχουμε αυτό για το οποίο είπαμε δεν μπορώ.

Όνειρα μένουν για μια ζωή απραγματοποίητες επιθυμίες, πρότυπα που θέτουμε στην ζωή μας τα βλέπουμε μόνο από απόσταση γιατί ενώ ξέρουμε την προσπάθεια που χρειάζεται για να τους μοιάσουμε δεν την κάναμε ποτέ.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να προσπαθήσουμε για τον εαυτό μας και για να κανέναν άλλο. Έτσι μόνο θα αισθανθούμε πιο ολοκληρωμένοι σαν άνθρωποι και δεν θα μετανιώνουμε για πράγματα που δεν κάναμε στα χρόνια που πέρασαν.

Μπορούμε να καταφέρουμε όλα αυτά τα οποία δεν μπορούσαμε ή απλά δεν θέλαμε να προσπαθήσουμε να τα πραγματοποιήσουμε.

4 σχόλια:

armiagr είπε...

πριν μερικα χρονια εκνευριζομουν αφανταστα οταν οι μεγαλυτεροι μου, ελεγαν "δεν υπαρχει δε μπορω,υπαρχει δε θελω",ομως καθως περνουν τα χρονια συνειδητοποιω οτι σε αρκετες περιπτωσεις αρμοζει η συγκεκριμενη εκφραση,αν και ακομα λεω για πολλα πως "δε μπορω"...

Manthos είπε...

armia,

είναι γεγονός ότι δεν θέλουμε να παραδεχθούμε ότι μπορούμε να κανούμε κάποια πράγματα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουμε κάποιο κίνητρο για αυτό ή τουλάχιστον δεν έχουμε καταλάβει ότι η ηθική ικανοποίηση είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να προσπαθήσουμε!

If...ιγένεια είπε...

Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε όσο κι αν τα θέλουμε και πράγματα που όσο κι αν θέλουμε δεν τα μπορούμε.

Manthos είπε...

Ναι, αλλά αν δεν προσπαθήσουμε δεν θα το μάθουμε ποτέ !

Most popular posts (all time)