Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007

Τα blogs

Πριν από πολλά πολλά χρόνια η ιδέα της καταγραφής των σκέψεων που όλοι κάνουμε λίγο πριν κοιμηθούμε έγινε από ανοργάνωτη και μπερδεμένη, καταγεγραμμένη και με χρονολογική σειρά σε ένα φύλλο χαρτί.

Αρκετά χρόνια αργότερα η νέα εποχή της τεχνολογίας έκανε πράξη την μεταφορά αυτής της ιδέας στην οθόνη ενός υπολογιστή. Σε έναν κόσμο που ο καθένας από εμάς εξωτερικεύει της σκέψεις του, τα συναισθήματα του, την φαντασία του και τις ιδέες του. Η δυνατότητα να διαβάζουν χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρο των πλανήτη αυτά που εμείς σκεφτόμαστε γοητεύει και μας κάνει να σκεφτόμαστε πιο προσεκτικά και με περισσότερες λεπτομέρειες την κάθε στιγμή της ζώη μας.

Η καθημερινότητα μας έκανε να ξεχάσουμε πόσο ανάγκη έχουμε τον διπλανό μας στο να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις να του μεταφέρουμε τον προσωπικό συλλογισμό μας, για το κάθε τι που μας απασχολεί.

Στο πέρασμα των χρόνων η διαπροσωπική επαφή δυστυχώς έχει αρχίσει να φθείρετε. Ευτυχώς ο πολιτισμός του ανθρώπου δεν μας άφησε να σβήσουμε τελείως από την μνήμη μας την λέξη επικοινωνία. Καταφέραμε να συνδυάσουμε της νέες τεχνολογίες με όλα αυτά που παραλείπαμε καθημερινά όλο και περισσότερο.

Τα blogs μας φέρανε ποιο κοντά και η ραγδαία εξάπλωση τους είναι πλέον με ρυθμούς των 4.2 blogs ανά 3 δευτερόλεπτα. Keep blogging!

* Ό όρος blog είναι η σύντμηση του όρου WeBlog.

2 σχόλια:

cindaki είπε...

Έτσι είναι. Εγώ, όταν πρωτοξεκίνησα, αναρωτιόμουν αν το blogging είναι κάτι που μας φέρνει κοντά ή τελικά μας απομακρύνει από τους γύρω μας. Συνειδητοποίησα πως ότι το αφήσεις να γίνει, αυτό γίνεται. Εγώ προσωπικά, έχω γνωρίσει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους εδώ μέσα από κοντά και πολύ χαίρομαι γι' αυτό.

Καλό σου βράδυ!

Manthos είπε...

Sofi-k, νόμιζω ότι και μόνο που εξωτερικεύεις τις σκέψεις σου είναι αρκετά γοητευτικό. Νομίζω ότι αξίζει!
Σε ευχαριστώ

Most popular posts (all time)