Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Η τέλεια πανακότα – κρέμα

330 ml Κρέμα γάλακτος
1 κουτάκι 170 ml Γάλα εβαπορέ με την σωστή αραίωση
5 φύλλα ζελατίνη
5 τεμάχια βανιλίνη
Μισή κουβερτούρα Nestle Dessert
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

 Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μέχρι να αποκτήσει υγρή μορφή.

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την ζελατίνη και ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μεσαία φωτιά.

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό να μαλακώσουν για 3-4 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας που το έχουμε κατεβάσει από την φωτιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί και η ζελατίνη. Τα βάζουμε πάλι στο μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.


Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το μοιράζουμε με 3-4 μπολ. Το βάζουμε στο ψυγείο όταν έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το σερβίρουμε μετά από 3-4 ώρες με λίγο τριμμένο μπισκότο ή άχνη ζάχαρη και φράουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most popular posts (all time)