Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ιταλικός Στρατώνας, η επόμενη μέρα.



Ένα μοναδικής ιστορίας κτίριο στα Χανιά χθες το βράδυ καταστράφηκε ολοσχερώς .

Ήταν ένα κτίριο το οποίο χτίστηκε το 1870 σαν Ιταλικός Στρατώνας και το Ελληνικό  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο ανήκει το είχε αφήσει στην τύχη του καθώς δεν φρόντισε ούτε καν να το παραδώσει σε κάποιον φορέα ο οποίος θα μπορούσε να το αξιοποιήσει και να το προστατεύσει.

Το θέμα την επόμενη μέρα δεν είναι απλώς να αποδώσουμε ευθύνες, κατηγορώντας τους πάντες και τα πάντα, ειδικά πίσω από μία οθόνη υπολογιστή, το θέμα είναι να βρούμε τον τρόπο ώστε ο χώρος αυτός να αξιοποιηθεί προς όφελος της πόλης και να μην αποτελέσει εστία μόλυνσης.

Η καλύτερη λύση αυτή την στιγμή θα ήταν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να το αποδώσει στον Δήμο Χανίων, οποίος το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να το καθαρίσει και να το προστατεύσει.


Είναι ένας χώρος οποίος μπορεί να γίνει ένας χώρος πολιτισμού μαζί με πολλές άλλες χρήσεις και να δέσει αρμονικά με το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, το Πολιτιστικό κέντρο , τον Δημοτικό Κήπο αλλά και την Δημοτική Βιβλιοθήκη όταν αυτή ολοκληρωθεί .

Ακόμα και μέσα στην καταστροφή πρέπει να βλέπουμε τις ευκαιρίες που προκύπτουν και είναι μία μοναδική ευκαιρία να αποδοθεί στους φορείς που μπορούν πραγματικά να το αξιοποιήσουν.

κάποια μικρά υστερόγραφα :

1ον Το προσωπικό της πυροσβεστικής πραγματικά έδωσε τον καλύτερο του εαυτό την χθεσινή δύσκολη ημέρα. Το φιλότιμο των ανδρών της πυροσβεστικής πραγματικά άξιο συγχαρητηρίων που ακόμα και εκτός υπηρεσίας στο ρεπό τους βρέθηκαν στο χώρο.

 2ον Ελλιπή τα μέσα που διαθέτει η πυροσβεστική , σχισμένες μάνικες, μηχανήματα και εξοπλισμό που δεν δούλευε την κρίσιμη στιγμή.

3ον Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε χθες στη Νέα Τηλεόραση ότι έστελνε επιστολές για το συγκεκριμένο κτίριο και όπως σχολίασε και κάποιος άλλος στην τηλεόραση αυτό λέγεται «μετάθεση ευθυνών»


4ον Δυστυχώς οι περισσότεροι εκ των βουλευτών του Ν. Χανίων χθες ήταν εξαφανισμένοι. Μάλιστα ένας από αυτούς έκλεισε το τηλέφωνο όταν τον κάλεσαν από την Νέα τηλεόραση.

5ον Εξαιρετική η κάλυψη της Νέας Τηλεόραση στο συμβάν, με ζωντανή σύνδεση μέχρι αργά και πλάνα ακόμα και με drone από ψηλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most popular posts (all time)