Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Χούντα και μικροπολιτική

Το 2020 αποτέλεσε μία χρονιά τελείως διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Μία πανδημία έμελλε να την σημαδέψει. Οι Έλληνες γνωστοί για τον χαρακτήρα τους “έξω καρδιά” δεν μπόρεσαν να τιμήσουν όπως θα ήθελαν την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου και δεν μπόρεσαν να γιορτάσουν όλοι μαζί το Πάσχα.
Συγκεντρώθηκαν παρόλες τις απαγορεύσεις, στήνοντας ένα κοινό μέτωπο ενάντια στον φασισμό έξω από το Εφετείο το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του ιού και στην Αττική. Φτάσαμε στο σήμερα όπου την Κυριακή δύο μέρες πριν τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο σε ολόκληρη την χώρα να έχουμε 400+ διασωληνωμένους και 71 νεκρούς μέσα σε 24 ώρες.

Το να αποκαλεί κάποιος χούντα, μετά από όλα τα παραπάνω, μία νόμιμα και Δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία τίμησε δια του Προέδρου της, την μνήμη του Πολυτεχνείου καταθέτοντας στεφάνι στο χώρο μόνο και μόνο επειδή απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις για να προστατεύσει την δημόσια υγεία αποτελεί δείγμα αμόρφωτου και χωρίς παιδεία ανθρώπου που δεν γνωρίζει τι πραγματικά σημαίνει χούντα και ιστορικά πόσο κακό έκανε στην χώρα και στη Δημοκρατία.

Ταυτόχρονα αποτελεί ασέβεια προς όλους αυτούς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν σήμερα την πραγματική μάχη πίσω από τις κλειστές πόρτες των νοσοκομείων.

Ας αφήσουμε την μικροπολιτική και ας επικεντρωθούμε στο πως θα προστατεύσουμε περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most popular posts (all time)