Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

 

Το τέλος του 2020 πλησιάζει και μας αφήνει με μία περιπέτεια που η πλειοψηφία από εμάς δεν θα μπορούσε να είχε ποτέ προβλέψει. Όσο όμως άσχημο ήταν το 2020 και όσο και αν μας περιόρισε τους στόχους και τα όνειρα που κάναμε, τόσο ευοίωνο προβλέπετε το 2021.

Η έναρξη των εμβολιασμών και η συμμετοχή σε αυτούς, των ευπαθών ομάδων θα επιτρέψει στα συστήματα υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο να αναπνεύσουν ξανά καθαρό αέρα.

Με ένα μπακαλίστικο υπολογισμό και με την λογική ότι ως τώρα νοσηλεύτηκαν κατά κύριο λόγο ευπαθείς ομάδες, θεωρώ ότι το όριο του ενός εκατομμυρίου εμβολιασμών (δύο δόσεις) με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες και στους υγειονομικούς, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι τις αρχές ή έστω τα μέσα Μαρτίου για την χώρα μας.

Με αυτή την λογική, θεωρώ αυτό, το κομβικό χρονικό σημείο για να επανέλθει η κανονικότητα με τα όσο το δυνατόν λιγότερα μέτρα, όπως πχ η συνέχιση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, των βασικών κανόνων υγιεινής και το μη άνοιγμα των club που αποτελούν εστία υπερμετάδοσης.

Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει νωρίτερα από όσο υπολογίζουμε και οι επόμενοι μήνες θα είναι ξανά ηλιόλουστοι για τις ζωές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most popular posts (all time)